Za nami kilka intensywnych i pełnych radości miesięcy.

Remontowaliśmy i wyposażaliśmy mieszkanie socjalne naszego usamodzielniającego się podopiecznego. Oświetliliśmy pogotowie opiekuńcze i wyposażyliśmy kilka placówek w biurka (których nie było) oraz nowe szafy. Dzieci odwiedziły stadninę koni oraz dom naszego Ambasadora, iluzjonisty Macieja Pola. Było magicznie

Był to również czas pożegnań. 4 dorosłych wychowanków opuszcza swoje Domy Dziecka i rusza w świat ku dorosłości. Choć deklarują, że towarzyszy im strach, to jednak poczucie wsparcia wychowawców i numer telefonu Fundacji zapisany na kartce, dodaje młodym dorosłym trochę wiary i siły. Podarowaliśmy młodzieży kilka praktycznych prezentów. Ręcznik, szczoteczka do zębów, koszulka, czapka, bielizna… a teraz trzymamy mocno kciuki za naszą młodzież.

Letnie miesiące były również czasem terapii psychologicznych i korepetycji dla wielu dzieci. Wakacyjna praca przyniosła sukces w postaci zdanego, poprawkowego egzaminu dojrzałości naszej podopiecznej 💚

Przed nami kolejne wyzwania. Już w październiku rozpoczynamy Ogólnopolską Kampanię Pro-adopcyjną Fundacji Mały Duży Człowiek „Dom DLA Dziecka”. Przygotowujemy materiały informacyjne, planujemy wydarzenia, a to wszystko po to, by adopcja stała się drogą do przywrócenia dzieciństwa naszym podopiecznym i szansą na upragnione rodzicielstwo dla planujących powiększenie rodziny.